Campanie de strângere de fonduri pentru promovarea lecturii în satele românești

Fie că realizăm sau nu, există în satele românești copii care nu au avut niciodată o carte a lor. Sunt statistici care arată că doar 2% din elevii care studiază în mediul rural ajung să urmeze cursurile unei universități la oraș, iar într-o mare măsură, acest lucru este cauzat de lipsa accesului la o educație adecvată în clasele primare, la resursele financiare ale familiei și accesul limitat la cărți. Bibliotecile din satele românești duc lipsă de volume potrivite copiilor, fapt ce poate avea rezultate îngrijorătoare în defavoarea generațiilor viitoare.

Ne alăturăm programului național de lectură inițiat de Asociația Curtea Veche și ne propunem ca pâna la finalul anului școlar să putem oferi câte o carte fiecărui elev din Letea Veche și să organizăm în această localitate cluburi de lectură frecvente.

Invităm părinții și copii înscriși la cursurile Școlii Step by Step sau Grădiniței Bambi să se alăture campaniei noastre de strângere de fonduri, în beneficiul acestei cauze, și să participe la o serie de evenimente lunare pe care le organizăm împreună cu Asociația Curtea Veche. Pentru luna martie a acestui an am pregătit două seri de lectură la care vă invităm cu drag:

  • Luni, 7 martie, ora 17.00, Seara de lectură la Școala Step by Step împreună cu Ana Popescu (actriță, instructor yoga)
  • Joi, 10 martie, ora 17.00, Seara de lectură și muzică la Grădinița Bambi Step by Step împreună cu Margareta Pâslaru (artist plurivalent)

Serile de lectură au la bază volumele colecţiei “Cărţile Copilăriei”, o serie de repovestiri după romane celebre din literatura universală, colecţie apărută la Curtea Veche Publishing. Taxa de participare la aceste evenimente este de 30 lei / copil (pentru părinți sau însoțitori nu se percepe taxă), sumă ce are rol de donație și cu ajutorul căreia la finalul anului școlar vom oferi cărți noi elevilor din Letea Veche. Pentru mai multe detalii şi pentru înscrieri vă invităm să ne scrieți  la adresa: mihaela.stafiescu@stepbystep.ro 

Programul naţional de lectură “Cărţile copilăriei”, iniţiat de Asociaţia Curtea Veche cuprinde, alături de oferirea volumelor şi înfiinţarea de cluburi de lectură, vizite în şcoli şi centre pentru copii, întâlniri cu părinţi, profesori şi elevi şi ateliere de lectură în librării. Pentru mai multe detalii despre proiectele Asociației Curtea Veche, vă invităm să vizitați site-ul www.asociatiacurteaveche.ro și pagina Facebook.com/AsociatiaCurteaVeche.