Școala Gimnazială Step by Step a participat la “Cea mai mare lecție din lume”

Școala Gimnazială Step by Step a participat la “Cea mai mare lecție din lume”, eveniment organizat de UNICEF cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului.  “Cea mai mare lecție din lume” le oferă copiilor prilejul de a învăța care le sunt drepturile, pornind de la materiale realizate pe înțelesul lor.

Dreptul la sănătate”, “Dreptul la educație” sau “Dreptul de a fi tratat corect” sunt doar câteva dintre titlurile proiectelor realizate de elevii Școlii Gimnaziale Step by Step, pe parcursul acestei lecții speciale.

Ca de fiecare dată, UNICEF a pus la dispoziție resurse gratuite profesorilor și elevilor pentru a învăța despre Convenția cu privire la drepturile copilului, Ziua Internațională a Drepturilor Copilului și cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă incluse pe Agenda 2030: un plan de lecție orientativ, Convenția cu privire la drepturile copilului într-un format ușor accesibil copiilor, precum și un ghid.

Anul trecut, la nivel mondial, opt milioane de copii au participat la precedenta ediție a celei mai mari lecții din lume.

 

Ziua Internațională a Drepturilor Copilului

În fiecare an, pe 20 noiembrie, pentru a marca Convenția cu privire la drepturile copilului, UNICEF celebrează Ziua Internațională a Drepturilor Copilului la nivel global. Este o zi de acțiune pentru copii, de către copii, o zi distractivă, dar cu un mesaj serios. În 2019 această dată este cu atât mai specială cu cât aniversăm 30 de ani de la adoptarea Convenției, tratatul cel mai ratificat de la nivel internațional.