Președintele Iohannis despre elevii Step by Step: „sunt foarte deschiși, sunt foarte comunicativi”

Președintele Klaus Iohannis  a vizitat, sâmbătă, Școala Gimnazială Step by Step și a participat la vernisajul expoziției PET – CAT – PLANET, vernisaj organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului.

 

Elevii Step by Step i-au fost ghizi șefului statului și au discutat jovial cu acesta pe tema mesajului pe care l-a scris în Cartea de Onoare a școlii.

Expoziţia PET – CAT – PLANET reprezintă punctul culminant al proiectului cu același nume coordonat de profesoara de arte Ramona Toronilă.  Elevii au realizat din materiale reciclate  o colecție de obiecte decorative, în fapt o uriașă familie de pisici colorate, debordând creativitate şi veselie, multe dintre ele speculând elementele cromatice și de compoziție ale unor pictori celebri.  

La finalul vizitei, Klaus Iohannis a primit cadou o pisică din materiale reciclabile făcută de elevi. Președintele a spus că îi place foarte mult felul în care reacţionează elevii Școlii Gimnaziale Step by Step, pentru că sunt foarte deschişi şi foarte comunicativi.

Sunt foarte plăcut impresionat de felul în care se lucrează aici, în Școala Step by Step, îmi place foarte mult felul în care reacționează copiii, sunt foarte deschiși, sunt foarte comunicativi și, după cum am putut să vedem, sunt și mari artiști. Și atunci, a doua felicitare este pentru toate aceste realizări expuse în aceste săli, dar și alte lucruri pe care le-am văzut expuse în sălile de clasă. Astăzi am venit special, de 1 Iunie, și atunci vă felicit de Ziua Copiilor! Îi felicit, sigur, în primul rând pe copii, dar îi felicit și pe părinți, mai ales părinții care sunt astăzi aici, vă felicit fiindcă ați avut curajul și deschiderea să veniți cu copiii la această școală, care are o abordare puțin diferită, dar cu rezultate care mie mi se par foarte bune, notabile și merită să fie încercată această metodă și în multe alte școli din România„, a spus preşedintele, după ce a văzut expoziţia realizată de elevii noștri.