Klaus Iohannis vine la Școala Gimnazială Step by Step, de Ziua Internațională a Copilului

Președintele Klaus Iohannis participă, sâmbătă, 1 Iunie, la vernisajul expoziției PET – CAT – PLANET a elevilor Școlii Gimnaziale Step by Step.

Expoziţia reprezintă punctul culminant al proiectului PET – CAT – PLANET, realizat de elevii Şcolii Gimnaziale Step by Step Bucureşti.  Constând în obiecte decorative realizate în întregime din materiale reciclate, proiectul este  atât o dovadă de învăţare transdisciplinară, de dezvoltare şi consolidare de competenţe în domeniul comunicării,  ale lucrului în echipă și creativităţii, cât și un exemplu de inovaţie în predare şi învăţare.

      Ales de copii, numele PET – CAT – PLANET nu reprezintă doar un joc de cuvinte, ci are multiple semnificaţii – transmite preocuparea acestora pentru sănătatea planetei, dragostea pentru animale şi natură în general şi, încă de la început, atrage atenţia asupra uneia dintre principalele probleme de mediu cu care ne confruntăm – PET-urile.

      Ideea proiectului a pornit de la o întrebare relevantă în viaţa tuturor: cum putem recicla şi transforma materialele care “otrăvesc” planeta, în obiecte care ne înfrumuseţează viaţa?

Procesul de transformare a materialor reciclate (cofraje pentru ouă, PET-uri, pungi, ciorne) a avut mai multe etape: brainstorming, alegeri/decizii, planificare, lucru în echipă, comunicare, creativitate și gândire critică.

 Rezultatul tuturor acestor activităţi este pe cât de frumos, pe atât de spectaculos – o uriaşă familie de pisici colorate, debordând creativitate şi veselie, multe dintre ele speculând elementele cromatice și de compoziție ale unor pictori celebri.