Expoziția anuală de Artă a Școlii Gimnaziale Step by Step

„Lights. Love and ideas” – Artă și antreprenoriat

Expoziția de Artă a Școlii Gimnaziale Step by Step a oferit anul acesta un spectacol de lumină, în adevăratul sens al cuvântului. Intitulată „Lights. Love and ideas”, expoziția a prezentat peste 200 de corpuri de iluminat sau piese de decor ale căror elemente comune au fost utilizarea electricității și lumina.  

Fiecare artist elev a parcurs un drum cu multe provocări plecând de la o reprezentare bidimensională și ajungând la o formă tridimensionala elaborată, inedită, cu valoare de unicat, conceptul artistic bazându-se pe transformarea ideilor în forme vizuale și funcționale.

Pe lângă exercițiul asocierii de materiale diverse și utilizarea unor tehnici, realizarea exponatelor și organizarea expoziției s-au constituit și în experiențe antreprenoriale.

Elevii învățat cum să formeze un preț în funcție de costurile materialelor și serviciilor folosite, cum să își evalueze efortul creativ și orele de muncă, astfel încât obiectele realizate să nu fie doar frumoase ci și profitabile.

Toate obiectele au fost expuse spre vânzare directă sau prin licitație, în funcție de decizia fiecăruia dintre autori, iar cu ajutorul elevilor din clasele a VII-a și a V-a fiecare exponat a primit un cod QR și un loc într-o galerie virtuală de artă, astfel încât vizitatorii interesați să poată afla detalii despre conceptul piesei, materiale folosite și preț.

Proiectul coordonat de profesoarele de artă Ramona Toronilă și Ana Pietraru s-a bucurat și de contribuția profesorilor Carmen Constantinescu, Roxana Șilțer, Irina Vasile, Ovidiu Iordache și Cătălin Zamfir.