Mărțișor Antreprenor 2020

Important

Cu părere de rău, vă informăm că a fost anulat evenimentul public programat să se desfășoare desfășoare duminică, 1 Martie, în grădina Cărturești Verona, în cadrul proiectului “Mărțișor Antreprenor”.

Decizia a fost luată  ținând cont de evoluția situației epidemiologice produse de creșterea numărului cazurilor de îmbolnăvire prin infecții respiratorii acute și gripă în unitățile de învățământ și recomandările transmise în acest context de Ministerului Educației și Cercetării.

Nu a fost o decizie ușoară pentru că apreciem enorm entuziasmul copiilor și întreaga lor muncă depusă pentru succesul acestui eveniment, dar am considerat că trebuie să acordăm prioritate binelui întregii noastre colectivități  și să luăm toate măsurile necesare pentru protejarea sănătății copiilor, familiilor lor și personalului grădiniței și școlii.

Știre inițială

Mărțisor Antreprenor”, cel mai amplu proiect preșcolar și școlar de antreprenoriat din România, a ajuns anul acesta la cea de-a XIII-a ediție. Lansat de Grădinița Bambi și dezvoltat în colaborare cu Școala Gimnazială Step by Step, “Mărțisor Antreprenor” este un exercițiu Step by Step de stimulare a creativității copiilor și de învățare într-un context cât mai apropiat de realitate.  

 

Mărțisor Antreprenor” debutează în fiecare an, imediat după încheierea vacanței de iarnă, cu analiza edițiilor anterioare și identificarea noțiunilor cheie ce definesc antreprenoriatul. Etapa finală  a proiectului este însă cea mai iubită de către copii: TârgulMărțisor Antreprenor” le oferă celor mici bucuria de a-și valoriza munca, vânzându-le părinților mărțișoarele pe care le-au confecționat. Mai mult, destinația fondurilor astfel colectate este decisă chiar de către copii care, de cele mai multe ori, își îndreaptă atenția către jocuri sau jucării.

 

Anul acesta, proiectul duce responsabilizarea și colaborarea la următorul nivel. Pornind de la experiența acumulată în edițiile anterioare, elevii claselor gimnaziale îi susțin pe  copiii din grădiniță și pe elevii din clasele primare. Astfel, în timp ce elevii de gimnaziu s-au ocupat de organizarea Târgului “Mărțisor Antreprenor”și a standurilor, copiii Grădiniței Bambi au vizitat mici afaceri, s-au familiarizat cu diverse domenii de activitate dar și cu folosirea banilor.

 

Proiectul își datorează longevitatea entuziasmului manifestat de copii și colaborării dintre aceștia, familii și cadre didactice și, la fiecare ediție, i-a ajutat pe copii să înțeleagă sensurile conceptului de antreprenoriat, i-a încurajat să participe la activitățile de echipă și să își pună ideile în practică prin creativitate, inovare și asumare de riscuri. 

 

Anul acesta, Târgul “Mărțișor Antreprenor” se va desfășura chiar pe 1 martie, în Grădina Cărturești Verona, între orele 10 și 12