Activități online – Harry Potter și magia unei expoziții la British Library

Ați auzit de British Library din Londra?

Nu este un muzeu, dar într-un anumit sens este ca și cum ar fi, pentru că este una dintre cele mai importante biblioteci de cercetare din lume și colectează peste 150 de milioane de documente.

De ce vrem să vizităm tocmai această bibliotecă? „Pentru că asta face Hermione”, iar “Dacă aveți îndoieli, mergeți la bibliotecă” ni se spune  în cartea Harry Potter și Camera Secretelor. La 20 de ani de la lansarea primului volum al seriei semnate de scriitoarea J.K. Rowling, British Library a organizat expoziția „Harry Potter: O istorie a magiei”.

Expoziția fermecată este structurată precum programa de studiu a școlii Hogwarts: Poțiuni, Divinație, Grija pentru creaturi magice, Protecția împotriva Artelor Întunecate etc.

În expoziția fizică – alături de schițe și desene originale ale scriitoare J.K. Rowling și ilustratorului Jim Kay, prezentate publicului în premieră – vizitatorii au văzut cărți rare, manuscrise și obiecte magice din colecția British Library, care ilustrează tradițiile folclorului și magiei: de la manuscrisul Ripley din secolul al XVI-lea, care explică modul de a crea o piatră a filosofului, până la șansa de a studia cerul nopții folosind realitatea augmentată.

Explorați magicul proiect al British Library cu ajutorul Google Arts & Culture