Elevii Școlii Gimnaziale Step by Step, trei premii la festivalul BOOVIE

Prima participare la festivalul-concurs Boovie le-a adus trei premii elevilor Școlii Gimnaziale Step by Step. Coordonate de profesorul Ovidiu Iordache, trei echipe au transformat în scurt metraje romanele pe care și le-au ales dintre cele propuse de organizatori.

La secțiunea JUNIOR, elevii claselor a VII-a, reuniți în echipa “Locul 2”, s-au clasat pe locul întâi cu trailerul realizat pentru romanul “Copiii paznicilor de elefanți” de Peter Høeg.

Pentru trailerul romanului “Lămâi, cărți și prieteni” de Jo Cotterill, echipa “Smart Entertainment” (clasa a VI-a) a obținut Premiul Special, în cadrul secțiunii KIDS.

Echipa “B8ViE mOOvie” (clasa a V-a) s-a clasat pe locul trei în cadrul secțiunii Trailer de Buzunar cu filmul realizat după romanul “Aproape sigur” de Lisa Graff.

Boovie este un festival care promovează lectura în rândul elevilor prin metode  apropiate de universul digital actual: participanții trebuie să realizeze book-trailere care să surprindă esența unor romane reprezentative pentru viața adolescentului din toate timpurile și din toate zonele lumii. Ajuns la cea de-a VI-a ediție, festivalul a fost inițiat de profesoara Carmen Ion și este organizat de Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret“ Focșani și Asociația Grow Up Project Focșani, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea.