Învăţare bazată pe proiect- O sută de ani de România

Proiectul ” O sută de ani de România” este proiectat a se desfășura pe perioada a două săptămâni și cunoaște o abordare transdisciplinară, într-o organizare similară cu programul clasic al alternativei step by Step.

Temele propuse în proiect se concentreză pe (re) descoperirea țării noastre, din perspectiva istoriei, geografiei, culturii, civilizației și tehnicii.

Activitățile cu copiii vor viza, pe lângă exersarea exprimării corecte în limba română și a cunoștințelor de matematică, și exersarea competenţelor cheie precum rezolvarea de probleme complexe, gândirea critică, inteligența emoțională, colaborarea, negocierea, analiza și luarea de decizii.

Activitățile zilnice se desfășoară în intervalul 9.00-15.30, elevii având asigurate gustarea de mic dejun, cea de fructe, masa de prânz și gustarea de dupa-amiază.

Pentru elevii care au frecventat cursurile claselor primare ale Școlii Step by Step tot anul școlar 2017-2018, participarea la acest proiect nu presupune costuri suplimentare, în măsura în care programarea celor 2 săptămâni se face până pe data de 15 iunie.

Costul frecventării programului ” O sută de ani de România” pentru elevi externi Școlii Step by Step este de 157 euro/săptămână.

 

Cursuri Suplimentare

1.Fastrackids Summer Camp ( recomandat copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 8 ani)

FasTracKids este programul special gândit pentru copiii între 5 – 8 ani și constă în 5 zile consecutive de curs (de luni până vineri) a câte 3 ore pe zi. În cele cinci zile, copiii vor parcurge una dintre temele următoare :

Toate temele au fost concepute astfel încât să aibă un conţinut educaţional consistent şi să le ofere copiilor posibilitatea de a exersa şi dobândi diverse abilităţi într-o atmosfera destinsă, de vacanţă. Pentru o prezentare mai detaliată a fiecărei teme, vă invităm să accesați linkurile indicate.

Temele sunt susţinute de instructori FasTracKids, în grupe de maxim 16 copii, omogene din punct de vedere al vârstei, în intervalul orar 9,30-12,30.

Notă : pentru organizarea cursului este nevoie de un număr minim de 6 înscrieri.

 

2.Module de limba engleză pregătire intensivă pentru examenele Cambridge (YLE, KET, PET)

Deoarece exersarea timpurie a comunicării într-o limbă străină este un obiectiv important, venim în întâmpinarea acestei nevoi cu un program intensiv de învăţare a limbii engleze, în 2 module a câte 2 săptămâni ( date de începere a modulelor –2 iulie 2018 și 16 iulie 2018) . Programul se derulează pe parcursul lunii iulie, in grupe constituite în funcţie de nivelul de comunicare al copiilor şcolari, după o testare prealabilă, desfășurată în perioada 18- 22 iunie.

Grupa va fi condusă de 1 profesor de limbă engleză la un grup de 10-12 copii și se va desfăşura în fiecare dimineaţă, în intervalul 9.30 – 12.00.

Notă : pentru organizarea modulelor este nevoie de un număr minim de 6 înscrieri.

 

3. Programare Neuro-Lingvistică- NPL Step by Step

 

Programarea neuro-lingvistică reprezintă un ansamblu de tehnici ce vizează conexiunea dintre procesele neurologice, limbă şi modelele comportamentale învăţate prin experienţă. Atelierul este conceput pentru a oferi soluţii practice pentru:

  • depăşirea provocărilor emoţionale;
  • creşterea încrederii şi a stimei de sine; îmbunătăţirea abilităţilor sociale;
  • dezvoltarea empatiei;
  • dezvoltarea creativităţii şi a spontaneităţii; stabilirea obiectivelor în mod conştient.

Metodele NLP sunt adaptate nivelului de vârstă şi livrate într-un mod distractiv, încurajând cooperarea cu alţi copii, precum şi îmbunătăţirea încrederii şi a angajamentului în lucrul individual.

Cursul se va desfășura în perioada 2-27 iulie, în module de cinci ședințe pe săptămână, in intervalul de timp 9,30-12,00. Coordonator curs- prof. Andra Simion

Notă : pentru organizarea cursului este nevoie de un număr minim de 6 înscrieri.

 

4.Educație Cinematografică- CinED

CinEd își propune să ofere acces privilegiat la cinematografia europeană și bogăția de filme a acesteia, prin educarea copiilor privind diversitatea culturală și lingvistică, dezvoltarea de abilități de analiză critică și însușirea de tehnici și limbaj cinematografice.

Catalogul CinEd include filme (ficțiune, documentar, lungmetraje și scurtmetraje) selectate special pentru publicul tânăr (cu vârsta cuprinsă între 8 – și 14 ani). Filmele reflecă diversitatea și trăsăturile distincte ale cinematografiei europene. Acestea sunt fie filme de patrimoniu, fie producții independente din ultimii ani, filme realizate la apogeul carierei sau debuturi cinematografice.

CinEd propune diferite instrumente care să pregătească și să însoțească proiecțiile și activitățile cu publicul tânăr:

  • clipuri pedagogice transversale, pentru a facilita analiza comparată a secvențelor care tratează probleme și motive cinematografice.
  • O fișă de lucru cu activități și imagini din film pentru fiecare elev
  • Un set media care conține diferite documente complementare: glosar de termeni, capturi de ecran, scenariu, articole de presă etc.

Aceste dosare unice sunt organizate în jurul unor teme centrale:

A evidenția rezonanța privind contextele naționale și destinele europene: de exemplu, scot la lumină modul în care regizorii din fiecare țară captează sau au captat istoria noastră europeană comună, de la cel de-al Doilea Război Mondial la căderea zidului Berlinului în 1989 și până în prezent;

A stabili conexiuni și a compara filmele, creând un dialog între ele: filmele au fost alese având în vedere teme comune, recurente (inițiere, educație, diferența dintre generații etc.), care constituie un fir comun în dosare și facilitează interpretarea fiecărui film, nu individual, ci ca un ecou al altor filme. Această abordare îi oferă fiecărui elev sau profesor oportunitatea de a interpreta filmul și inițiază dialogul.

A învăța cum să observi și să descrii: un pas esențial în analiză. Ne uităm la filme pe scări diferite – film integral sau fragmente (capturi de ecran, fotografii, secvențe). Așa distingem specificul fiecărei unități ca fiind legat de timp și de editare.

A crea o abordare creativă și interactivă a filmului utilizând exerciții simple care trebuie efectuate independent (cu telefoane mobile, camere foto etc.).

Aceste exerciții sunt sugerate în pistele pedagogice.

Cursul se va desfășura zilnic, de la 9.30 la 12.00, în perioada 2-27 iulie.

Notă : pentru organizarea cursului este nevoie de un număr minim de 6 înscrieri.

 

5.Arte plastice- pictură pe sticlă

În această vară, profesoara de arte plastice, Ramona Toronilă, îi provoacă pe copii la un nou exercițiu de creativitate! Prin participarea la cursurile de arte plastice, copiii descoperi detalii despre primele picturi pe sticlă, despre transluciditate și despre etapele construirii unei astfel de lucrări. La final de săptămână, vă vom invita la mici vernisaje de artă!

Cursul se va desfășura în module săptămânale (zilnic, de la 14,00 la 15,30) pentru un grup de 8-10 copii.

Notă : pentru organizarea cursului este nevoie de un număr minim de 5 înscrieri.

 

6.Scriere Creativă

O poveste reuşită nu are doar început, cuprins şi încheiere! Pentru noi totul începe de la o experienţă personală, de la un personaj aflat într-un context, care poate trece printr-o situatie dificila, caută soluții, iar la final depășește impasul. Nu poate lipsi niciodata o lecţie de viaţă, o morală. Aceasta este doar o mică parte din ceea ce copiii pot experimenta în cadrul cursului de scriere creativă.

Cursul se va desfășura în module săptămânale (zilnic, de la 14,00 la 15,30) pentru un grup de 8-10 copii.

Notă : pentru organizarea cursului este nevoie de un număr minim de 6 înscrieri.

 

7.MateClub

În cadrul clubului de matematică, copiii vor putea aprofunda, într-o manieră atractivă și prietenoasă, conținuturile studiate în anul școlar precedent, sprijinindu-i pe aceștia să gândească în manieră critică asupra problemelor cotidiene, să identifice soluţii şi să rezolve probleme utilizând metode diverse.

Activităţile vor fi organizate individual, frontal și în grupuri mici, cultivând astfel încrederea în sine şi respectul pentru ceilalţi, spiritul de echipă, curajul de a prezenta o opinie personală.

Cursul se va desfășura în module săptămânale (zilnic, de la 14,00 la 15,30) pentru un grup de 8-10 copii.

Notă : pentru organizarea cursului este nevoie de un număr minim de 5 înscrieri.

 

Costuri suplimentare și modalități de plată

Copiii pot participa la modulele de vară propuse de Școala Step by Step, în funcție de interese și nevoi. Se poate opta pentru participarea exclusivă la un curs ( de dimineață sau de după-amiază), la două cursuri ( dimineața+după-amiază), adăugând sau nu servicii de servire a mesei.

Se poate opta, deasemenea, pentru programul de supraveghere, în întervalul 16.00-17.45 .

Plata se pot face în zilele de luni și marți ale săptămânilor în care copiii frecventează programul, fie cash, la biroul administrativ al școlii, fie prin transfer bancar.