Centrul de artă

“Artă” este primul cuvânt care ne vine în minte atunci când vedem un șevalet și tocmai de aceea șevaletul nu lipsește din centrul de artă al fiecărei clase. În fața șevaletului, copii își pot dezvolta creativitatea și motricitatea. Roata olarului vine și ea să contribuie la dezvoltarea viziunii în spațiu și la asimilarea conceptelor de formă.

Centrul de artă este unul dintre preferatele copiilor, deoarece, echipaţi cu şorţuleţe de protecţie pentru haine, ei pot folosi degetele şi palmele pentru a inventa combinații de culori și forme noi. Copiii îşi dezvoltă motricitatea fină prin activităţile de modelaj, tăiere sau lipire, reuşind în acelaşi timp să îşi dezvolte capacitatea de a răspunde din punct de vedere emoţional la experienţe cotidiene şi să înveţe să aprecieze frumosul.

Fiecare centru de artă are rafturi cu materiale pentru activităţile de arte plastice: creioane colorate, carioci, foarfece, vopsea şi pensule de diferite forme şi dimensiuni, plastilină, hârtie cu diferite texturi, lipici şi materiale reciclabile care vor putea fi folosite în realizarea unor lucrări originale.