Centrul de științe

Alternativa educațională Step by step înseamnă în primul rând descoperire și învățare prin experiențe personala și interacțiunea cu mediul.

Centrul de științe este spaţiul în care cei mici fac experimente şi descoperiri. Ei au la dispoziție obiecte precum binoclu, microscop, lupă, magneţi, stetoscop, cântare şi instrumente de măsurat. Pentru că ne dorim ca familiile să fie cât mai mult implicate în activitățile grupei, părinții sunt încurajați să le prezinte celor mici acele obiecte tehnice sau materiale din natură care stârnesc dorința de cunoaștere a celor mici.

Pornind de la tema săptămânală sau specificul fiecărui proiect, învățătoarele aduc în permanență în atenția copiilor noi materiale de studiu.

Experimentele ştiinţifice îi ajută pe copii să îşi dezvolte capacitatea de raţionament, iar cei mici sunt încurajaţi să observe, să descrie, să compare şi să clasifice.

Periodic, activitatea centrului de științe se desfășoară în aer liber, mediul perfect în care copiii pot observa și interacționa cu elementele naturii.

centru stiinta dotari scoala step by step